Het capacity building project is als een avontuur…

Binnen het Bee-ideas traject ben ik binnen een veilige leeromgeving terecht gekomen, waar ik zowel aan technische als persoonlijke doelstellingen heb kunnen werken. Ik werd intens en met passie begeleid door zowel een persoonlijke coach als een technische senior developer.

De eerste twee maanden waren voorbereiding op het project. Ik maakte kennis met Scrum en behaalde mijn officiële certificaat. Door de vele daily standups was de communicatie drempel laag geworden. Er was altijd wel een onderwerp om over te praten waar veel introverte teamleden baat bij hadden.

Vervolgens stonden de resterende vier maanden in het kader van intensieve programmeer werkzaamheden binnen tweewekelijkse sprints. Hierbij leerde ik Azure DevOps kennen en realiseerde product backlog items. De werkzaamheden worden in dusdanig kleine taken onderverdeeld dat er focus en duidelijkheid ontstaat over hetgeen te doen. De ene na de andere taak wordt afgevinkt..

Er vindt veel teambuilding plaats en de groep ontwikkelt zich tot een hecht genootschap waar we elkaar om hulp durven te vragen en effectief samenwerken. We paste een hedendaags veel gevraagde competentie toe, namelijk: online conferencing.

Om na het project werk te vinden is er ondersteuning vanuit Bee-ideas, maar men neemt ook eigen initiatief door zoal een video pitch op te nemen. Voor starters is de juiste capacity opgebouwd om over te gaan naar betaald werk en een verdere toekomst binnen de ICT branche vol vertrouwen tegemoet te gaan.

Bas van Heeswijk - Capacity building project Geofort - 2022

Wellicht vind je dit ook interessant

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram