Het Kerstcadeau

Veel mensen die kandidaat zijn bij onze softwarestraten en capacitybuilding projecten hebben het zwaar. Sommigen hebben al jaren een hele kleine uitkering, zitten al heel lang in de bijstand of hebben zelfs helemaal geen inkomen.
Voor zulke mensen zijn cadeautjes altijd een probleem, omdat ze deze moeten rapporteren en dan wordt er vaak een mindering op hun toch al karige uitkering gedaan. Er zijn echter soms zeldzame uitzonderingen uitzonderingen, waardoor we toch weer vaker de menselijke kant naar boven zien komen. En daar, daar word ik, als teamleider, heel gelukkig van.

Op 23 december werden een kandidaat en ik blij verrast tijdens een evaluatie van voornoemde kandidaat. Ik vond het nogal vreemd dat er meerdere mensen bij de evaluatie waren, maar bij mij geldt: hoe meer betrokkenheid van iedere kant, hoe beter het is voor de kandidaat. (En daarnaast hebben we altijd, koffie, thee, soep, limonade en koekjes in huis, dus kom langs als je wilt 😉 .
Het was een goed gesprek waarbij de voortgang van de kandidaat in het project werd besproken en uiteindelijk kwam het hoge woord eruit:
“Beste kandidaat, omdat je zo vreselijk goed vooruit bent gegaan, heb je een prijs gewonnen. En wel 250 euro die ik je nu gelijk ga overhandigen, naast deze gigantische blijk van waardering"

Wellicht vind je dit ook interessant

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram